Donează

Foame. Sărăcie. Abandon școlar.

Pentru că și ție ți se pare nedrept că 1 din 2 copii din mediul rural trăiește în pragul sărăciei.
Și ție ți se pare greșit că abandonul școlar a depășit 19%.

Donează zilnic 1256 mese

1256 de copii din 31 de sate beneficiază zilnic de after-school și o masă caldă prin programul Pâine și Mâine al World Vision și Lidl România

București, 2 aprilie 2018

World Vision și Lidl România extind programul Pâine și Mâine în 31 de sate din județele Dolj, Vâlcea și Vaslui pentru sprijinirea educației copiilor cu risc de abandon școlar.
Citește mai mult
3.021 de copii aflați în programele World Vision au primit cadouri de ziua copilului LIDL România a donat 100.000 de euro organizației World Vision România

București, 1 iunie 2017

Peste 3.000 de copii din comunități rurale sărace au primit jocuri educaționale, distractive și rechizite cu ocazia zilei copilului, datorită donației de 100.000 de euro a Lidl România. În plus, compania a oferit și un kit cu multiple materiale educaționale și didactice pentru dotarea celor 18 școli incluse în programul Pâine și Mâine, al cărui partener este încă de la lansarea lui în aprilie 2016.
Citește mai mult


Lidl România donează 150.000 de euro pentru 50 000 de mese calde și after-school prin programul Pâine și Mâine, desfășurat de fundația World Vision România

București, 19 ianuarie 2017

Programul Pâine și Mâine, desfășurat de World Vision România în zonele rurale sărace din trei județe – Dolj, Vâlcea și Vaslui - în beneficiul a 618 de copii, a primit prin donație suma de 150.000 de euro din partea Lidl și a clienților săi din toată țara.
Jumătate din suma totală, adică 75.000 de euro, a fost colectată prin campania de strângere de fonduri la casele de marcat din magazine, care a avut loc în perioada septembrie – decembrie
Citește mai mult
3.121 de copii au primit daruri de Crăciun de la Lidl România și World Vision România, în valoare totală de 141.000 de euro

București, 22 decembrie 2016

În perioada 21 noiembrie – 21 decembrie, pentru fiecare jucărie achiziționată de către clienți din magazinele Lidl, compania a donat câte un leu către Fundația World Vision România. Astfel, organizația a primit 141.000 euro din partea Lidl România, pentru a oferi un Crăciun mai bun unui număr de 3.121 de copii din satele din Dolj, Vâlcea și Vaslui.
Citește mai mult
Lidl România lansează campania de strângere de fonduri în magazine în beneficiul proiectului Pâine și Mâine

Bucureşti, 25 octombrie 2016

Lidl România continuă parteneriatul cu World Vision în beneficiul proiectului Pâine și Mâine prin care sunt oferite o masă caldă la școală și un program de after-school copiilor din zone rurale defavorizate. Donația de 100.000 de euro realizată de companie la începutul anului 2016 va fi suplimentată anul aceasta prin campania de strângere de fonduri lansată în magazine.
Citește mai mult
La început de an școlar, World Vision România extinde proiectul Pâine și Mâine

Bucureşti, 13 septembrie 2016

Pâine și Mâine, proiect desfășurat de World Vision România cu susținere din partea companiei Lidl România, în beneficiul celor mai vulnerabili copii din mediul rural, va cuprinde încă 12 sate, față de cele 6 deja existente. Astfel, începand cu 12 septembrie, Pâine și Mâine oferă o masă caldă și program de tip școală după școală unui număr total de 596 de elevi din ciclul primar din județele Dolj, Vâlcea și Vaslui , cu scopul îmbunătățirii rezultatelor școlare, reducerii absenteismului și abandonului școlar.
Citește mai mult
O altfel de școală pentru comunitățile Pâine și Mâine din Dolj și Vâlcea

București, 08 septembrie 2016

World Vision România, cu suportul Lidl România, a propus celor 213 copii din programul Pâine și Mâine, dar și familiilor acestora, o altfel de școală pe durata verii.
Cele trei luni de vacanță au devenit un prilej de dezvoltare socio-emoțională pentru copii și de învățare a metodelor de educare corectă - fizică, cognitivă și emoțională - pentru părinți. Lidl România a oferit familiilor din proiect 559 de pachete de alimente, produse făinoase, conserve și alimente de bază, în valoare de 65.000 de lei, care au înlocuit mesele calde servite în cadrul proiectului zilnic la școală.
Citește mai mult
Proiectul Pâine și Mâine hrănește copiii de la sate și îi ține în școală!

București, 12 iulie 2016

Proiectul Pâine și Mâine, lansat de World Vision România, a oferit în primele 2 luni de la lansare 8.402 mese calde celor 213 școlari incluși în etapa pilot a proiectului din județele Dolj și Vâlcea în perioada aprilie – iunie 2016. Finanțarea etapei pilot a fost susținută de Lidl România, care a donat 100.000 euro pentru acest scop.
Citește mai mult
Lidl România și World Vision au organizat Ziua Porților Deschise, în cadrul programului "Pâine și Mâine"

București, 11 mai 2016

Unul dintre cele mai sensibile subiecte de pe agenda publică este cel al ratei abandonului școlar din România, care a atins valoarea de 18%, comparativ cu media din Uniunea Europeană, de 11%. Mai mult, 74% dintre cazurile de abandon școlar se înregistrează în mediul rural, conform unui studiu realizat de World Vision România. Cauzele principale sunt sărăcia (45%) și rezultatele slabe la învățătură (37%).
Citește mai mult
Lidl România donează 100.000 euro către World Vision România pentru proiectul "Pâine și Mâine"

București, 20 aprilie 2016

Peste 200 de școlari din Dolj și Vâlcea vor beneficia de o masă caldă și sprijin în educație, în cadrul proiectului „Pâine și Mâine” demarat de World Vision, în parteneriat cu Lidl România. Programul, pentru care compania a donat suma de 100.000 euro, va oferi sprijin pentru peste 2500 de copii din zonele defavorizate ale țării. Obiectivul final al proiectului este reducerea ratei abandonului școlar, care în prezent depășește 18% în România (comparativ cu media UE, de 11%).
Citește mai mult
"Pâine şi mâine", World Vision lansează un apel împotriva sărăciei şi a abandonului şcolar

București, 28 martie 2016

World Vision România lansează programul „Pâine şi Mâine”, menit să asigure unui număr de 2.500 de copii, din zonele defavorizate, o masă caldă în fiecare zi şi sprijin pentru realizarea temelor. Astfel, programul urmărește în egală măsură asigurarea nutriției necesare pentru dezvoltarea copiilor și diminuarea ratei abandonului şcolar în satele sărace din judeţele Vaslui, Dolj şi Vâlcea.
Citește mai mult
Jumătate din populaţia României este afectată de sărăcie. 54% din persoanele din mediul rural nu au o ocupaţie

București, 10 februarie 2016

Gradul redus de ocupare din mediul rural creşte de trei ori riscul de sărăcie din aceste zone faţă de mediul urban. În mediul rural există un grup în creştere de copii foarte vulnerabili care provin din familii sărace, cu un singur tip de venit, adesea doar alocaţia sau venitul social. Astfel, 225.000 de copii se duc zilnic flămânzi la culcare iar 72% dintre familiile din mediul rural nu le pot asigura copiilor sub 5 ani o dietă minim acceptabilă, ceea ce provoacă îmbolnăviri grave sau malnutriţie.
Citește mai mult